Despre noi
Povestea noastra
Acum 41 de ani, Grădiniţa „Căsuţa Copilăriei” se numea „Grădiniţa cu Program Prelungit
Nr.3”. O grădiniţă ce avea 4 grupe : două grupe la etaj şi două grupe la parter, având 8 cadre didactice titulare.
Cu timpul, grădiniţa s-a extins cu încă 4 grupe , clasele fiind la fel de primitoare, mărind numărul preşcolarilor si al cadrelor didactice calificate. Din anul 2012, Grădiniţa îşi schimbă denumirea din Grădiniţa PPr. Nr.3 în Grădiniţa „ Căsuţa Copilărie”, având 8 grupe şi un efectiv de 200 de copii.
Unitatea are personalitate juridică, funcţionând într-o clădire special amenajată, oferind servicii de educaţie, instrucţie şi protecţie socială. Are 9 săli de grupă cu triplă funcţiune, încălzire- centrală proprie, bucătărie, spălătorie nouă, telefon, fax, televiziune prin cablu, racordare la internet. Este înconjurată de o curte bogată în verdeaţă şi dotată cu jucării de curte pentru copii.
Ajutam copiii sa exploreze, sa invete si sa creasca!
Prin activităţile din trunchiul comun (educarea limbajului, activităţi matematice, educaţie pentru societate, activităţi practice, şi elemente de activitate casnică, educaţie muzicală, educaţie plastică şi educaţie fizică) se urmăreşte sprijinirea copiilor pentru a dobândi cunoştinţe, capacităţi şi competenţe necesare viitorilor şcolari.
Disciplinele care complecteaza abilităţile şi competenţele formate prin trunchiul comun sunt limbile străine (engleza), dans modern, gimnastica şi activităţi artistico-plastice.
Prin activităţile extracurriculare am urmarit realizarea şi consolidarea unui set de valori stabile şi coerente pentru toţi copiii concretizate prin concursuri, vizite, plimbări, vizionări de spectacole, serbări tematice si ocazionale, etc.
Procesul educativ din grădiniţă constituie o latură importantă prin intermediul căreia se acţionează în mod conştient şi dirijat asupra copilului pentru a se putea valorifica potenţialul de care dispune prin concursul unui colectiv de cadre didactice titulare, calificate, foarte bine pregătite.
Unitatea dispune de proceduri şi metode pentru stimularea participării educatoarelor la activităţile de formare continuă.
Conducerea unităţii participă consecvent la cursurile de formare în domeniul managementului educaţional.
Întreaga activitate se desfăşoară conform Planului – cadru de învăţământ şi după schema orară avizată de ISJ Ilfov.
Stimularea participării la formarea continuă se realizează prin comisia metodică, prin participarea la cercurile pedagogice, prin participarea la diverse forme de perfecţionare organizate de ISJ Ilfov si CCD.
Gradiniţa, ca prima treapta de învăţământ, este implicată activ în această acţiune de formare a omului, având menirea de a-l forma sub aspect psiho – intelectual, fizic şi socio – afectiv pentru o cât mai uşoară adaptare la activitatea de tip şcolar, pentru integrarea şcolară şi socială.
Sistemul de educaţie şi formare aflat într-o continuă schimbare, trebuie să se adapteze la contextul fluid în care oamenii trăiesc şi învaţă astăzi.
Această schimbare de mentalitate, de schimbare spre dimensiune europeană, se face simţită tot mai mult şi în unitatea noastră, ceea ce impune asigurarea unor servicii de calitate.
Resurse
Materiale
- – 9 Sali de grupa dotate corespunzator;
- – Holuri de primire dotate cu vestiare individuale pentru copii;
- – Grupuri sanitare modernizate;
- – Centru de resurse si educatie pentru dezvoltare;
- – Bucatarie proprie;
- – Spalatorie;
- – Centrala termica proprie;
- – Loc de joaca amenajat
- – Cabinet director (cancelarie)
- – Cabinet administrator
- – Cabinet medical
Cadre didactice
- – Balea Liliana Carmen – grad I
- – Gavrila Georgeta- def
- – Ciuraru Anisoara- grad I
- – Alexandroaie Orea Aurelia- grad I
- – Bucurescu Elena Mihaela- grad I
- – Cojocaru Stefania Victorita- grad I
- – Ionita Oana- grad I
- – Cretu Daniela- grad I
- – Ghita Maria Catalina – def
- – Capcanaru Stefania – grad II
- – Păun Elena Florina – def
- – Mitroi Mariana Carmen – grad II
- – Năstase Bertha Luiza – grad I
- – Preda Mariana – grad I
- – Dinu Veronica Georgiana – grad II
- – Andrei Elena Nicoleta- def
- – Georgescu Ionela Cristina- suplinitor